به گزارش روابط عمومی دانشگاه اولین جلسه شورای اخلاق پزشکی دانشگاه در سال 97

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۱۱ |
پانزدهمین جلسه شورای اخلاق پزشکی دانشگاه (اولین جلسه در سال 97) با حضور رییس دانشگاه مورخ یکشنبه 9 اردیبهشت ماه در سالن شورای ستاد مرکزی برگزار گردید.
در این جلسه آقای دکتر ناصری پور رییس دانشگاه، آقای دکتر عبادی فردآذر معاون بهداشتی، آقای دکتر کوهپایه زاده معاون آموزشی، خانم دکتر فروزنده مدیر گروه اخلاق پزشکی و سایر اعضای محترم شورای اخلاق پزشکی حضور داشتند.
در ابتدا دکتر فروزنده گزارشی از پیش نویس آیین نامه پوشش و رفتار حرفه ای دانشجویان ارایه کرد .
مدیر گروه اخلاق پزشکی گفت: مهم ترین فعالیت های گروه اخلاق پزشکی در سال 96 شامل برگزاری کلاس های کتاب خوانی جهت دانشجویان و اعضای کانون اخلاق حرفه ای دانشجویی، تدوین پیش نویس دستورالعمل پوشش و رفتار حرفه ای، راه اندازی سایت شورای اخلاق پزشکی و برگزاری جلسه هم اندیشی اساتید گروه اخلاق پزشکی است.
در این جلسه پیرامون موضوع اخلاق در پزشکی، بحث و تبادل نظر شد و اعضای حاضر نظرات و راه کارهای خود را برای اجرای آیین نامه مذکور بیان کردند.
سپس دکتر ناصری پور عنوان کرد: رفتار دانشجویان به رفتار اساتید و مسئولین مرتبط بستگی دارد .
وی ضمن تاکید بر تلاش بیشتر برای توسعه اخلاق در پزشکی اظهار کرد: باید از ظرفیت دانشجویی و نیروی هیئت علمی استفاده شود و برنامه ریزی مناسب برای برگزاری راندهای اخلاق پزشکی انجام پذیرد.
رییس دانشگاه گفت: برای ترویج و توسعه زیرساخت های اخلاق حرفه ای، دانشجویان باید اصول اخلاق پزشکی را فرا گیرند تا بعد از فارغ التحصیلی در محیط کار هم درست رفتار نمایند.
ایشان با تاکید بر تشکیل کارگاه های آموزشی و توانمندسازی اخلاق پزشکی برای فراگیران تصریح کرد: توسعه آموزش اخلاق پزشکی با ارتقای دانش، نگرش و رعایت استانداردهای اخلاق در پژوهش برای اعضای هیئت علمی، دستیاران، دانشجویان، رابطین اخلاق حرفه ای و کارکنان دانشگاه امکان پذیر است.
دکتر ناصری پور ضمن اشاره به برنامه اسکرین و بررسی وضعیت سلامت جسمانی و روانی دانشجویان در دانشگاه خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه 70 درصد زمان دانشجوی پزشکی در بیمارستان هست لذا باید محیط مناسب درخصوص اخلاق حرفه ای در بیمارستان ها ایجاد شود.
در ادامه دکتر کوهپایه زاده بیان کرد: موضوع اخلاق در پژوهش باید گنجانده شود و در این راستا فرهنگ سازی انجام گیرد و با بهره گیری از آموزش مجازی در این زمینه اطلاع رسانی شود.
معاون آموزشی دانشگاه از اخلاق حرفه ای به عنوان پیش نیاز پژوهش یاد کرد و افزود: غربالگری اعضای هیئت علمی باید براساس اخلاق حرفه ای انجام شود، همچنین اعضای هیئت علمی و دستیاران باید به آیین نامه اخلاق حرفه ای در بخش علوم پایه و بالینی توجه داشته باشند.
سپس افراد حاضر در جلسه پیشنهادات سازنده خود را ارایه کردند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
  • ترویج آموزش پزشکی در گروه های بالینی
  • استفاده از پتانسیل دانشجویان و اعضای هیئت علمی برای ترویج و توسعه اخلاق پزشکی
  • مراجعه سفیران اخلاق حرفه ای به خوابگاه های دانشجویی و مراکز تابعه
  • تعیین چارچوب مشخص اخلاق حرفه ای
  • گذراندن کارگاه اخلاق حرفه ای به عنوان الزام برای دفاع از پایان نامه
  • برگزاری دوره های توجیهی اخلاق حرفه ای برای اساتید
  • برگزاری راندهای ماهیانه به همت کمیته اخلاق بیمارستانی
  • ایجاد کافه های اخلاق پزشکی با همکاری کانون های دانشجویی
  • کاربردی کردن اخلاق حرفه ای در دفاع از پایان نامه ها

دفعات مشاهده: 156 بار   |   دفعات چاپ: 23 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر